null

Custom Sauna

Custom Sauna

bannersaunaopmaat.jpg

Afspraak maken

Realisaties bekijken

Nelio is gespecialiseerd in het uitwerken van maatwerkprojecten. Ons motto is: zolang het technisch haalbaar is, maken wij de sauna van uw dromen! Wij begeleiden u doorheen het proces, van concept tot ontwerp tot uitvoering en montage. Met de kwaliteitsgarantie van een Reindeer™ sauna, de degelijkheid in sauna techniek van de pionier Harvia® en de jarenlange expertise van ons personeel mag u een sauna op maat verwachten die voldoet aan al uw eisen.

Waarom een sauna op maat?

Wanneer u kiest voor een maatwerk sauna, kiest u voor een langdurige investering in uw persoonlijk welzijn. Een investering die u ten volle wenst te benutten, en terecht. Dan is het vanzelfsprekend dat de sauna die u plaatst ook 100% voldoet aan uw wensen en verwachtingen. Een sauna wordt vaak als laatste voorzien in nieuwbouw projecten, worden geplaatst in een kamer van kinderen die het huis uit zijn, in een badkamer die gerenoveerd wordt, een zolder met hellend dak die omgetoverd wordt tot ontspanningsruimte, een pool house die met een beperkte wettelijke oppervlakte optimaal benut moet worden, enzovoorts.

Een sauna op maat is dus de ideale oplossing omdat u niet gebonden bent aan een aantal modellen, aan vast bepaalde afmetingen of materialen. Omdat hellende daken van een zolder zijn niet steeds 35° of 45° kan een maatsauna perfect ingewerkt worden. Bij een maatsauna kiest u, mits technisch mogelijk, volledig hoe uw droom sauna eruit gaat zien. Er wordt niets vooraf gemaakt en u bent niet gebonden aan bepaalde standaarden, dus u kunt met een sauna op maat letterlijk tot op de centimeter bepalen welke afmetingen het worden. 

Waar mijn sauna plaatsen?

Een sauna kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Binnen kan een sauna bijvoorbeeld in een badkamer, een slaapkamer, een zolder, een kelder of in een poolhouse geplaatst worden. Buitensaunas kunnen overal in de tuin gezet worden en bestaan in verschillende uitvoeringen, zoals bijvoorbeeld een Barrel sauna. Rekeninghoudend met de saunagang, meerbepaald het afkoelings- en ontspanningsproces, is het interessant om de sauna dicht bij een douche te plaatsen of een douche in de buurt te voorzien. Wanneer u na de sauna helemaal ontspannen bent is het altijd aangenaam om dichtbij te relaxen in een lounge of meteen in bed te kruipen.

Welke sauna kiezen?

Er bestaan verschillende soorten sauna’s maar de meest gekende zijn de Finse sauna en de Infraroodsauna. Een Finse sauna is voorzien van een sauna kachel met stenen waarbij u naar wens water kan opgieten om de luchtvochtigheid in de sauna te verhogen. De temperaturen in deze sauna kunnen oplopen tot 90°C of tot waar u het aangenaam vindt. Een infrarood sauna werkt door middel van infrarood stralers. De infraroodstralen hebben een rechtstreekse invloed op uw lichaam en gaan, afhankelijk van het type straler, een meer of minder diepgaande warmte geven om zo uw spieren en/of gewrichten te verlichten van pijn of stijfheid.

Wist u dat de combinatie van een Finse sauna en infraroodsauna in één cabine kan?

Soms spreekt men van een combisauna of hybride sauna. Omdat er verschillende opvattingen zijn kunnen dit verschillende combinaties van sauna zijn. De combinatie van Finse sauna en infrarood sauna is dus een mogelijkheid. In sommige gevallen spreekt met van een combisauna of biosauna wanneer de saunakachel voorzien is van een waterreservoir of een verdamper. Hierbij kan de luchtvochtigheid in de sauna vooraf met het bedieningspaneel bepaald worden.

Infrarood Sauna Combinatie Sauna Finse Sauna
sauna-op-maat-infrarood sauna-op-maat-combisauna sauna-op-maat-finsesauna

 

Welke houtsoorten kiezen voor mijn sauna?

Bij maatwerksaunas kan u zelf de afwerking kiezen. Wij werken steeds met een standaard aanbod aan houtsoorten. Heeft u een ander idee? Laat het ons weten en wij onderzoeken de mogelijkheden.

sauna-op-maat-hemlock

  

HEMLOCK
Hemlock planchetten zijn een uitstekende keuze voor de binnenbekleding van uw sauna en behoort tot ons meest verkochte afwerking. Hemlock heeft een uitstekende warmtegeleiding, is egaal en licht van kleur en is noest- en harsvrij.

sauna-op-maat-ceder  

CEDER
Ceder is een kwalitatieve en verfijnde Canadese houtsoort en heeft doorgaans een roodbruin gevlamde kleur. Rode Ceder typeert zich vooral door zijn heerlijke en typische sauna geur. Net zoals Hemlock is dit hout zeer duurzaam en noest- en harsvrij, maar tevens uiterst bestendig tegen vocht. Dit hout reageert minimaal op temperatuurs- en weersveranderingen. Rode Ceder komt daarom vaak voor bij buitensauna’s.

sauna-op-maat-thermowood  

THERMOWOOD
Thermowood is een Fins proces voor thermisch gemodificeerd hout. Hout dat een hittebehandeling heeft ondergaan verandert van fysieke eigenschappen en wordt hierdoor veel duurzamer en bestand tegen vocht. Op deze manier kan het zelfs gebruikt worden voor buitensauna’s. Veelal gaat het om Grenen en je herkent het aan zijn donkere kleur en knoesten, hetgeen een rustieke uitstraling geeft.

sauna-op-maat-abachi  

ABACHI
Abachi hout is een zeer blanke houtsoort. Het laat zich makkelijk bewerken, neemt weinig warmte op, splintert niet en voelt zacht aan. Hierdoor is het uitermate geschikt voor het maken van sauna banken, rugleuningen en hoofdsteunen.

sauna-op-maat-kelo  

KELO
Kelo hout is gekend voor zijn zilvergrijze patina en de typische rode kleur in de kern. De stammen zijn vaak al honderden jaren oud. De trage groei maakt dat het hout een hoge dichtheid heeft en er geen sapstromen meer vrijkomen. Deze houtsoort is extreem duurzaam en de zachtere buitenlaag zorgt voor een fantastisch klimaat in de sauna dankzij de zachte warmtestraling.

Werkwijze maatwerksauna bij Nelio

Bij Nelio wordt u van begin tot eind persoonlijk begeleid in de zoektocht en in het ontwerp van uw droomsauna. Wij nemen de tijd om tijdens een kennismakingsgesprek uw wensen te overlopen en te bespreken wat de eventuele mogelijkheden zijn. Daag ons uit! U bepaalt en wij voeren uit. Zolang het technisch mogelijk is, kan u rekenen op Reindeer™ sauna’s. Hierna kan u steeds gratis en vrijblijvend een richtofferte voor uw sauna op maat verkrijgen!

In een volgende fase wordt uw sauna verder ontworpen door met 3D plannen en tekeningen te werken. Op deze manier krijgt uw sauna idee vorm en schetsen we een exact beeld van alle besproken details. In het ontwerp wordt dan ook meteen duidelijk wat u mag verwachten.

Na goedkeuring van de plannen wordt uw sauna ruimte opnieuw opgemeten om zeker te zijn dat alles overeenstemt met de reeds gemaakte plannen. Bij nieuwbouwprojecten wordt er vaak vooraf op basis van een plan gewerkt. In de realiteit veranderen er vaak hier en daar een aantal zaken. Geen probleem, want we meten alles nog eens correct na.

Pas dan gaan we van start met de productie van uw sauna. Reindeer™ sauna’s worden eerst in het atelier opgebouwd om er zeker van te zijn dat alles naadloos past. Na productie wordt de sauna door onze vakmensen gemonteerd. Daarna is het aan u… Genieten maar!

sauna-op-maat-stappen

Afspraak maken

Realisaties bekijken

There are no products listed under this category.