null
Hoe maak ik mijn spa zomer klaar?

Hoe maak ik mijn spa zomer klaar?

De zomer is volop bezig, en u staat te popelen om vrienden of familie uit te nodigen om gezellig te bubbelen in uw spa. In deze blog lichten we kort toe, wat u best doet om uw spa terug zomer klaar te maken!


Hoe vers is uw water?

Om te blijven genieten van helder spa water adviseren we elke 4-5 maanden het water van uw spa te vernieuwen. Is het al even geleden? Dan is het tijdens dit mooie weer de ideale moment om uw spa een grondige onderhoudsbeurt te geven.

Stap 1 

Verwijder de filter(s) uit uw spa en voeg JetClean toe. Laat uw pompen draaien om de Jetclean goed te laten mengen en zo uw leidingen van binnen uit te reinigen. Een gekleurde schuimlaag op uw water is normaal. Wanneer uw spa pompen 2x hebben gedraaid verwijdert u het water met een dompelpomp. Spoel goed na en laat enkele keren de bodem opnieuw vullen met vers water en pomp dit opnieuw weg met de dompelpomp.

Stap 2

Spoel uw filter(s) goed uit en laat ze eventueel een dag of een nacht weken
in Filter Clean. Spoel goed na met vers water, leg uw filter(s) te drogen en plaats ze terug wanneer ze volledig droog zijn voor het beste resultaat.
TIP: haal extra filter(s) in huis zodat u niet hoeft te wachten!

Stap 3

Gebruik Fast Gloss om de kuip van uw spa te reinigen en te voeden. Wanneer het product opgedroogd is kan u uw spa terug vullen met vers leidingwater.

Stap 4

Meet de waarden van uw spa water met de Test Strips en voeg de nodige producten toe om uw spawater terug op peil te zetten. Gebruik indien nodig Calcium Booster,
PH plus of PH min en Chloor om de basiswaarden juist te zetten.

Stap 5

Voed uw cover met CoverCare & Conditioner . Wij adviseren om dit mistens 2x per jaar te doen om de voorkomen dat de vinyl van uw cover gaat uitdrogen.

Hoe belangrijk de binnenkant van uw spa ook is, vergeet zeker niet de buitenkant ook schoon te maken. Dit kan eenvoudig met een vochtige doek, met eventueel een zacht schoonmaakmiddel.

Bij het warme weer gaat men sneller zonnecrème of bodylotion gebruiken, wat kan leiden tot troebel water. Hiervoor gebruikt u het vlokmiddel Bright&Clear.
Spoel bij voorkeur uw zwemkledij enkel met water uit. Zeepresten van waspoeder kunnen schuim op uw water oppervlakte veroorzaken. Met Foam Down kan u lokaal het schuim doen oplossen.

KLIK HIER VOOR ALLE ONDERHOUDSPRODUCTEN

Heeft u een vraag? Chat met ons of bel ons op +32 (0) 14 40 50 50.

28th Jun 2019

Recent Posts