null
Zo blijft je (zwem)spa filter proper

Zo blijft je (zwem)spa filter proper

De filter(s) zorgen mede voor proper water in uw spa of zwemspa door al het grof en minder grof vuil tegen te houden.

Maar hoe zorg je er voor dat ze optimaal blijven werken?


1.SPOEL WEKELIJKS JE FILTER(S) UIT

Haal wekelijks de filter(s) uit jouw bad en spoel ze af onder stromend water en spoel goed tussen de groeven. Gebruik geen hoge druk reiniger, hiermee beschadig je de filter!2.REINIG MET FILTER CLEAN

De filters houden zoals vermeld al het grof en minder grof vuil tegen. Dit kan leiden tot aankoeken van organisch materiaal. Te herkennen als een slijmerig goedje.
Door ophoping hiervan gaat de filter minder water doorlaten en kan dit in extreme gevallen leiden tot een verstoring in het debiet in leidingen.

Reinig elke 4-6 weken de filters met  Filter Clean en dit afhankelijk van hoe vaak uw bad gebruikt wordt. Spoel de filter goed uit en laat de filter volledig opdrogen voor deze opnieuw in het bad te steken.

Voor gebruiksgemak haal je een tweede (set) filter(s) in huis zodat je doorlopend kan blijven bubbelen!

Klik hier voor al onze filters: https://www.nelio.be/filters


3.VERVANG TIJDIG

Filters hebben een gemiddelde levensduur van één jaar. Daarna verliezen ze hun werking, dus denk er aan de filter(s) jaarlijks te vervangen.

Klik hier voor al onze filters: https://www.nelio.be/filters


4.VOORAF DOUCHEN

Het is aangewezen om een douche te nemen vooraleer in de spa te gaan zodat er geen onzuiverheden mee in het water gaan. Een voetenbadje naast uw spa voorkomt dat er gras of zand mee in uw bubbelbad komt.


5.VERMIJD COSMETICA

Aansluitend bij het voorgaande puntje raden we aan om alle vormen van cosmetica te vermijden. Was jouw haren indien er gel of wax in zit, ontdoe jezelf van make-up, etc.
Uiteraard is bij zonnig weer het gebruik van zonnecrème onontbeerlijk. Ondanks het mindere effect op uw water en filter, steeds goed insmeren!


Leisure Time Filter Clean 470ml € 15,95

Geconcentreerde formule voor een diepe filterreiniging; verwijdert vuil, olie, vet en kalkaanslag.

Leisure Time Filter Clean 950ml € 27,95

Geconcentreerde formule voor een diepe filterreiniging; verwijdert vuil, olie, vet en kalkaanslag.  
16th Jan 2020

Recent Posts