null
5 tips om uw spa winter klaar te maken.

5 tips om uw spa winter klaar te maken.

Er is niets zo gezellig dan te genieten van een heerlijk warme jacuzzi tijdens de koude winterperiode. Daarom is het eens zo belangrijk om er voor te zorgen dat u uw bubbelbad goed onderhoudt, tijdens deze tijd van het jaar.Hieronder vindt u 5 tips om uw spa winter klaar te maken.


1. Blijf uw water testen, en onderhouden zoals u tijdens de zomer doet.

Het regent, sneeuwt of vriest... dan heeft u echt geen zin om in de koude naar buiten te gaan om uw water te testen. Toch kan u best even op uw tanden bijten, want ook tijdens deze koude kan uw pH-waarde uit balans geraken.

2. Laat uw spa niet leeglopen.

Uw bubbelbad leeg laten lopen in de winter is geen goed plan. Als uw leidingen leeg zijn kunnen deze uitzetten bij vorst, wat kan resulteren in kleine lekkages. Dit komt omdat bepaalde onderdelen toch nog wat water kan bevatten, dat gaat bevriezen en kan zorgen voor scheurtjes of barsten in de kuip.

3. Zorg ervoor dat het waterpeil niet daalt.

Uw water kan dan wel lekker warm zijn, maar als het buiten zeer koud is gaat het water, tijdens gebruik, sneller verdampen. Dit gaat er voor zorgen dat het waterpeil van uw jacuzzi sneller gaat dalen. Zorg ervoor dat het water tot net onder uw kussens blijft. Zo voorkomt u dat er lucht in de leiding van uw spa geraakt.

4. Laat uw cover op de jacuzzi wanneer u er geen gebruik van maakt.

Het spreekt voor zich dat als u de cover over de spa laat, de warmte niet kan verdwijnen. Dit is zeker belangrijk tijdens deze koude periode.

5. Maak tijdig uw filters proper.

Maakt u toch iets minder gebruik van uw spa tijdens de winter? Blijf dan toch uw filters onderhouden. Uw filters zuiveren namelijk ook uw spa, wanneer deze niet in gebruik is. Zorg er dus zeker voor dat u tijdig uw filters nakijkt of proper maakt om problemen te voorkomen.

Zo, nu bent u helemaal mee en klaar om te genieten van uw spa tijdens de kerstperiode!

7th Jan 2019

Recent Posts