null
Een spa kopen? Met deze 5 zaken houdt u best rekening.

Een spa kopen? Met deze 5 zaken houdt u best rekening.

Bent u van plan om een jacuzzi te kopen? Wij hebben alvast een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet voor u. U koopt namelijk niet elke dag een jacuzzi, en neemt er dus best uw tijd voor om de juiste keuze te maken.

1. Setting van de jacuzzi

Een eerste vraag kan zijn: waar ga ik mijn jacuzzi plaatsen?

Plaatst u uw spa in de tuin, in de veranda, of gewoon binnen? We raden het alleszins aan om uw jacuzzi niet te ver van het huis of pool house te plaatsen, zodat u in de winter snel genoeg van uw jacuzzi naar binnen kan.

Plaatst u graag uw spa in openlucht, en woont u in een bosrijk gebied? Houd er dan rekening mee dat u sneller bladeren en ander organisch materiaal in de jacuzzi kan krijgen. Gebruik dus steeds de cover van uw bubbelbad om de spa af te dekken en dit te voorkomen.

Nood aan wat inspiratie voor de setting van uw jacuzzi?

Bekijk onze realisatie pagina!

2. In- of opbouw van de jacuzzi

Bouwt u graag de jacuzzi in of plaats u hem liever op de grond? Aan u de keuze. Als u de spa op de grond plaatst voorziet u best een trap om gemakkelijker in de jacuzzi te stappen. Wanneer u er voor kiest om de jacuzzi in te bouwen, raadpleegt u best het inbouwplan van een spa. Zo bent u zeker van de juiste afmetingen die gehanteerd moeten worden.

U kan ons altijd contacteren indien u twijfelt.

3. Indeling van de jacuzzi 

Bent u alleen, met twee, of heeft u een heel gezin? Geniet u graag met uw partner, of nodigt u graag vrienden uit? Voor iedere situatie is er wel een geschikte jacuzzi. Er zijn bubbelbaden van twee tot zes personen. In de Patio serie van Cal Spas heeft u de keuze uit o.a. verschillende compacte jacuzzi modellen. Eerder op zoek naar een uitgebreidere jacuzzi met meer massage mogelijkheden? Neem dan een kijkje bij de Escape serie en de Platinum serie van Cal Spas.

De afmetingen van de spa is ook een belangrijke factor vooraleer u een jacuzzi wil kopen. Er zijn namelijk spa’s voor zes personen van 7 of 8 voet. (213 of 236cm). Bent u groter dan 1m80, dan raden we aan om voor een 8 voet spa te gaan, om zeker genoeg ruimte te hebben. Indien u twijfelt over de grootte van een spa, kan u ons altijd contacteren. De morfologie van elke persoon is anders en daarom kan u best even plaats nemen in een jacuzzi om te vergelijken.

Bij de indeling van een spa denken we ook aan zit- of ligplaatsen. U kan kiezen voor een jacuzzi met allemaal zitplaatsen of een jacuzzi met één of twee ligplaatsen.

4. Zuinigheid van een jacuzzi

Het verbruik van uw jacuzzi is afhankelijk van een aantal factoren. 

Het aantal pompen van de jacuzzi heeft invloed op het verbruik. Een jacuzzi met twee pompen verbruikt logischerwijs meer dan een jacuzzi met slechts één pomp. Het aantal jets in een jacuzzi heeft niet noodzakelijk effect op het verbruik van uw spa. Het type verwarming, of uw spa ingebouwd is of niet, hoe vaak uw spa gebruikt wordt, … Dit alles bepaalt het verbruik van uw spa.

Vanuit de spa fabrikant worden er uiteraard inspanningen geleverd om uw jacuzzi zo zuinig mogelijk te maken. Daarom is het belangrijk te vragen naar de isolatie van een spa. Er bestaan verschillende types isolaties voor jacuzzi’s die al dan niet efficiënter zijn. Contacteer ons voor meer info over de isolatie van Cal Spas bubbelbaden.

Algemeen stellen we vast dat het gemiddeld verbruik tussen de € 30 en € 46 per maand ligt. Bij zwemspa’s ligt dit verbruik tussen de € 60 en de € 93 per maand.

5. Reden: Therapeutisch/recreatief

Misschien wel één van de belangrijkste vragen die u zichzelf moet stellen. Waarom koop ik een jacuzzi? Is het therapeutisch en heeft u nood aan de juiste jets om bepaalde delen van het lichaam te masseren? Of is het recreatief en wilt u optimaal kunnen ontspannen?

In beide gevallen bespreekt u best eerst met onze collega’s welke spas het best beantwoorden aan uw eisen.

Voor recreatieve bubbelbaden kijkt u best in de Patio serie van Cal Spas. Indien u nood heeft aan een complete massage is de ATS™ massage van Cal Spas een aanrader. Kies uit 9 voorgeprogrammeerde massages op een bedieningspaneeltje binnen handbereik en geniet van de ultieme spa massage. Deze massage vindt u voornamelijk terug in de Escape serie en de Platinum serie van Cal Spas.

1st Feb 2019

Recent Posts